Ja, du leste riktig: Spill en helsprø teaterkomedie – om du tør:-)

Er du en gryende kandidat til midtlivskrisen, som gror igjen foran arbeids-PC-en lesende på tørre dokumenter, med kusen rygg og stadige dypere rynker under øynene? Kom deg opp, ring noen venner og våg å leke som et barn! Eller er du en teatergruppe som elsker underfundige karakterer, kjappe vendinger og bølger av latter fra salen – men savner manuset som tar deg dit? Her kommer svaret på alle dine kvaler: Teaterkomedien Apestræka!

Ildstad Tekstbyrå leverer nemlig ikke bare korrekturer, oversettelser og undertekster. Når vi lever og ånder for språk og kommunikasjon slik vi gjør, er det klart vi også må produsere egne tekster:-) Og ikke nok med det: Vi må våge oss utpå scenekanten selv, spille replikker og gjøre ablegøyer – og rett og slett finne nye og spennende arenaer å formidle språkets underfulle verden på. Og det har vi gjort:

Apestræka har gått sin seiersgang for kjente og kjære i Oslo og Trondheim,  med framføring av 7 forestillinger for 800 publikummere. Undertegnede våget seg selv ut av komfortsonen ved å spille intet mindre enn en kynisk, pengekjær børsbaron av en far. Empati – er det en indeks? Vel, nå kan du spille samme far. Eller hva med en snakkende ape smartere enn noe menneske? Eller hva med en trøndersk tjuvradd tregere enn noe annet menneske, og som i tillegg utgir seg for å være en kontantlatvisk nattrenholder – av den spekulative sorten?

Manuset ligger klart på Dramas.no – en norsk nettside for formidling av manus for norske amatørteater. Så gå inn og les allerede nå på:

https://www.dramas.no/manus/10187

Vår egen nettside fra forestillingene finner du her: www.apestreka.no

Og ønsker du i første omgang å få et innblikk i plottet, er historien kort og fortalt slik som dette:

Preben Wilfred kommer hjem til familien i Bygdøy allé etter et forskningsopphold i Afrika. Med seg i bagasjen har han forskningsobjektet Monki – en snakkende ape! Ved hjelp av Monki håper Preben Wilfred å vinne Nobelprisen – og sin fars hjerte. 

Vel hjemme viser det seg riktignok at det ikke bare er å få introdusert en snakkende ape til en fornem vestkantfamilie. Spesielt ikke når far kun bryr seg om finansene, og alt mor tenker på, er sitt kommende kanapéparty. Og hvem er egentlig de tre trønderne som ubudent dukker opp? Eller var de latviere? Og hva har Preben Wilfreds søster Josefine fått ferten av? Og hvorfor er alle så interessert i en 200 år gammel juvel? Og Monki, er han virkelig så smart – eller dum – som han utgir seg for å være? 

Bli med inn i hjemmet til familien Schølling Bølling på verste vestkant – og se hvem som lurer hvem! 

Så våger du å ha det gøy? Da gleder vi oss til å høre fra deg…

Anders