Tidenes drahjelp for Ildstad Tekstbyrå dukket opp torsdag i denne uka. Hjelpen kom fordi jeg fulgte ett av frilansernes urbud: Bruk kontaktnettverket! Kontakt gamle forbindelser!

For 12 år siden jobbet jeg nemlig som frilansjournalist for Norway Times, en norsk- amerikansk avis med base i New York. Redaktør var Irina Lee. I dag har avisa gått ned, Irina bor i Norge og jobber som frilansjournalist, forfatter og foredragsholder her hjemme. Hun har senest fått betydelig oppmerksomhet i media for sin bok «Shoppingfri», som handler om alternative strategier i vårt stadig voksende konsumentsamfunn. Irina virker i det hele tatt å være en svært foretaksom frilanser. Og en verdifull ressursperson å ta kontakt med. Samtidig kunne jeg ikke ha drømt om at infomailen jeg sendte henne om Ildstad Tekstbyrå, skulle få et slikt utfall som den fikk. Sjekk dette blogginnlegget, så skjønner du hva jeg mener:

http://irinalee.no/index.php/2015/10/29/slik-skal-det-gjores/ 

Ildstad Tekstbyrå fikk både svært verdifull reklame for initiativet ovenfor en tidligere arbeidsgiver, formen og innholdet på henvendelsen og oppbygningen av nettsiden – og en mulig jobb av anselig størrelse en gang i nær framtid.

Alt på grunn av én e-mail.

Så i skjønn forening med Irinas bloggende budskap slår jeg et slag for den ekstra mailen, den ekstra forespørselen, den personen du plutselig kommer på som en mulig forbindelse. Du vet aldri hvor du som frilanser får napp. Du vet aldri hvor mulighetene finnes for store jobber eller langvarige samarbeid.

Nå er jeg bare ekstra motivert for å grave dypere i kontaktnettverkets grav. Stivnede forbindelser må vekkes til live igjen!